Fotball

Kongsvinger IL Fotball (bredde)

Kongsvinger IL Fotball er byens klart største klubb, med betydelig ambisjon om å vokse i aktivitet og antall. Ambisjonene våre for fotballbyen Kongsvinger er store, ambisjoner om økt aktivitet, bedre banesituasjon og flere kunstgressbaner.

KIL Fotball har over 850 fotballspillere fra de minst til damelaget. Samlet er det over 60 lag, ca. 200 voksne trenere og ledere som bruker av fritiden sin på den viktigste fritidssysselen i byen. Godt over 1500 foreldre er engasjert i kamper, transport og oppfølging.

Hjemmeside

www.kilfotball.no

KIL Toppfotball

KIL-legenden Øyvind Tomteberget sa en gang at det var en modningsprosess både for klubb og spillere før man var klare til å ta det store skrittet opp i landets høyeste fotballdivisjon og det skjedde høsten 1982. I den avgjørende kampen ble Grand fra Bodø sendt hjem med tap og KIL var klare for den daværende 1. divisjon. 

Etter dette har KIL stort sett vært i toppfotballen. 18 sesonger i den høyeste serien og 8 sesonger i den nest høyeste er fasiten hittil. Høydepunktet for de fleste KIL-supportere er nok allikevel UEFA-cupkampene i 1993. KIL gikk til andre runde etter å ha slått Öster. Her vant Juventus knapt, og Arnfinn Engerbakk skjønner fortsatt ikke hvorfor målet hans ble annullert. 

Hjemmeside

www.kil.no