Ishockey

Klubben ble startet i 27. januar 1961 av Rolf E. Johnsen, Ola Bie-Larsen, Ola Norstrøm. Odd Smedstad, Terje Martinsen og Trond Dahl. De var en selvstendig gruppe, som ved hjelp av loddsalg kunne innbringe sine første penger i kassa, hele 80 kroner, som gikk til innkjøp av nye keeperhansker.I 1961 ble ishockeygruppa tatt opp i idrettslaget, ved en avstemning blant de fremmøtte, som endte 19 mot 1.

På 80-tallet kom spillerne Tore Wålberg og Fred Pedersen til klubben, og ishockeyen stod foran et løft. Det ble en storsatsing som brakte laget opp i 2. divisjon. Det ble noen nervepirrende kamper, mot bla. Bergen, som dro hele 400 tilskuere i snøhaugen på Gjemselund, noe som trolig er rekord i 3. divisjon i Norge.

Men, da laget rykket opp til 2. divisjon, kom kravet om innendørshall, og «iskrigerne» fra Kongsvinger måtte pendle hele 56 turer til Hamar i forbindelse med trening og kamper. Dette resulterte naturlig nok i nedrykk og bare 6 poeng i bagasjen, men tross alt en lærerik og artig opplevelse.

Kongsvinger er med dette det siste laget som rykket opp til 2. divisjon på naturis.

I året 1992 fylte Kongsvinger Idrettslag 100 år, og i dette jubileumsår fikk også Kongsvinger sin egen Ishall.

Ishockeyen i Kongsvinger er kommet for å bli, og vi tror det vil bli mange morsomme og spennende sesonger fremover.

Hjemmeside: 

www.kilishockey.no