Temasider
På Kongsvinger IL Friidrett sine temasider finner du omfattende informasjon om klubbens verdier, retningslinjer og organisasjon.
Sidene inneholder viktig informasjon om varsling og trygghet, inkludert instrukser for hvordan du melder fra om mobbing, diskriminering eller overgrep. Du finner også detaljerte retningslinjer for publisering av bilder av barn, krav til politiattester for trenere og ledere, samt informasjon om klubbens organisasjonsstruktur med styre, kontrollutvalg og valgkomité.
I tillegg kan du lese om klubbens historie som strekker seg tilbake til 1892, lagets farger og logo, samt det overordnede formålet og verdigrunnlaget som styrer virksomheten.
Temasider
Kongsvinger IL Friidrett er en klubb som har som mål å være en positiv bidragsyter i fritidstilbudet i Kongsvinger. Vi ønsker å skape et inkluderende og motiverende miljø der alle, uansett alder og ferdigheter, kan oppleve glede, mestring og fellesskap gjennom idretten.
Vi legger stor vekt på rekruttering og å gi alle medlemmer en plass, enten de er nybegynnere eller erfarne utøvere. Klubben skal være en arena for utvikling, der barn og unge får utfordringer tilpasset sine ferdigheter, og der treningene er preget av lek, glede og læring.
Verdigrunnlag
Kongsvinger IL Friidrett baserer sitt arbeid på et sterkt verdigrunnlag, der både utøvere, trenere og foreldre spiller viktige roller. Klubben har utarbeidet leveregler for styret, ledere, trenere og utøvere, samt foreldrevettregler, for å sikre at alle som er involvert i klubben bidrar til et positivt og trygt miljø.
Instruks for varsling
Si ifra!
Vi skal være et trygt idrettslag. Si ifra om du eller noen andre opplever mobbing, diskriminering, trakassering eller overgrep.
Hvordan sier du ifra?
Du kan si ifra enten skriftlig eller muntlig til en person med ansvar i idrettslaget. Om du synes det er vanskelig å si fra på egenhånd, spør om hjelp fra en du stoler på. Du kan:
– Fortelle det til en ansvarsperson du har tillit til på trening
– Ringe leder i idrettslaget eller leder i gruppa du trener med
– Sende en e-post til leder av idrettslaget: johan_sjoeberg@hotmail.com,
– Eller ringe styreleder Johan Sjøberg på tlf: 416 78 299.
Om du er usikker og ønsker mer informasjon for å varsle, kan du også ta kontakt med Tina Thorsen (tina.thorsen@idrettsforbundet.no) i Innlandet Idrettskrets for råd og hjelp.
Hva skjer når du sier ifra?
Vi følger opp alle saker, og det er ledelsen i idrettslaget sin oppgave å håndtere varselet. Vi vil gi deg beskjed når varselet er mottatt og holde deg oppdatert om hva som skjer videre.
Om du ønsker mer informasjon eller raskere tilbakemelding, ta kontakt med den personen du har meldt ifra til og etterspør mer informasjon. Ta også kontakt om du føler deg utrygg eller er usikker på hva som skjer. Som varsler er det viktig at du føler deg ivaretatt og møtt på en god måte.
Seksuell trakassering
Mer relevant informasjon finnes i linken til NIF her
Mobbing
Finn mer informasjon i linken til NIF her
Rasisme og diskriminering
Bilder av barn på nett
Retningslinjer for publisering av bilder og film
I dag skjer det mye tilfeldig og ulovlig deling og publisering av bilder. Norges idrettsforbund ønsker derfor å sette søkelyset på hvilke regler som gjelder for publisering og videreformidling av bilder og film av våre medlemmer.
Idrettsforbundet har laget noen enkle retningslinjer for å bevisstgjøre trenere, utøvere, ledere, frivillige og foresatte av barn i idrettslag. Retningslinjene er utarbeidet på bakgrunn av de krav som stilles i personopplysningsloven og åndsverksloven.
Det er viktig å ha respekt for barn, unge og voksnes integritet og rett til personvern. Noen kan ha særlige grunner for at de ikke ønsker å bli tatt bilde av. I enkelte tilfeller kan bildedeling få uheldige konsekvenser dersom medlemmet for eksempel bor på hemmelig adresse. Det er en god skikk å alltid spørre om lov før bildet tas. Uønsket publisering og deling kan føre til erstatningsansvar og straffeansvar ifølge personopplysningsloven og åndsverkloven.
Hovedregelen er at det alltid skal innhentes samtykke fra alle som lett kan identifiseres på bildene før de publiseres. Dersom de som er avbildet er under 15 år må samtykke hentes inn både av barnet selv og foresatte.
Loven stiller i utgangspunktet ikke krav til at samtykket skal være skriftlig, men ved bruk av samtykkeerklæringen vil det ikke være rom for tvil om at samtykke er gitt.
Last ned samtykkeerklæring for publisering av bilder og film
Idrettsforbundets retningslinjer:
1. Før bildet eller film publiseres skal det være innhentet samtykke fra alle på bildet, og fra deres foresatte dersom barna er under 15 år.
2. Ved innhenting av samtykke til å publisere bilder og film bør samtykkeskjema brukes. Det er kun et aktivt samtykke som kan gi grunnlag for å publisere bilder og film.
3. Dersom et barn ikke ønsker at bilder eller film skal publiseres skal dette overstyre foreldrenes ønske om publisering.
4. Vær bevisst i hvilke situasjoner det tas bilder eller film. Ta aldri bilder av nakne personer og vær varsom med å ta bilder av lettkledde barn. Vis måtehold ved bruk av fullt navn på barn.
5. Det skal alltid samtykkes særskilt for hvert enkelt bilde eller film som skal benyttes til medier.
6. Et samtykke kreves også ved publisering av bilder og film i lukkede grupper på nett, som for eksempel Facebook, eller andre nettsteder som er passordbeskyttet.
7. Dersom et samtykke trekkes tilbake, må publiserte bilder og film slettes.
Informer om retningslinjene!
Norges idrettsforbund oppfordrer alle idrettslag til å gjøre retningslinjene for publisering av bilder og film kjent i idrettslaget.
Les mer om bilder av barn på nett på Datatilsynets nettsider.
På dubestemmer.no kan dere lese mer om barn og unges personvern og hvordan dere kan gå frem dersom bilder skulle havne på avveie: http://www.dubestemmer.no
Politiattester
Nedenfor følger ny og oppdatert informasjon om ordningen med politiattest. Rutinene som er beskrevet nedenfor, er slik politiet vil ha dem, og er derfor de vi må forholde oss til. Norges idrettsforbund er i dialog med Politidirektoratet for å forsøke å få til en ordning som vil være enklere for alle organisasjonsledd. Vedlagt ligger også godkjent skjema for bekreftelse på formålet med politiattest. I samråd med politiet har vi påført formålet med attesten, samt lovhjemmelen for å kreve en politiattest, slik at idrettslagene skal slippe å fylle dette inn selv.
Bakgrunn
Norsk idrett skal være et trygt sted å være for alle. Idrettsstyret har derfor vedtatt at alle idrettslag plikter å innhente politiattest for personer som skal utføre oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige (under 18 år) eller mennesker med utviklingshemming.
Hvem omfattes av ordningen?
Ordningen omfatter både ansatte og frivillige, og gjelder uansett om personen får lønn for oppdraget eller ikke. Det avgjørende er hvilke oppgaver vedkommende skal ha i idrettslaget. Det er ikke enhver kontakt med mindreårige eller mennesker med utviklingshemming som gir anledning til å avkreve politiattest. For at oppgaven skal anses å innebære et tillits- eller ansvarsforhold menes det normalt at oppgaven vil gi en posisjon overfor mindreårige/mennesker med utviklingshemming som muliggjør overgrep, og at oppgaven vil gi eller sette personen i en slik posisjon over noe tid, enten sammenhengende eller flere ganger med jevne mellomrom.
Trenere, instruktører og lagledere som skal ha direkte kontakt med mindreårige eller mennesker med utviklingshemming, vil alltid være omfattet av ordningen.
Idrettsstyret har valgt å gjøre ordningen obligatorisk for å sikre at alle idrettslag har de samme gode rutinene for å forebygge overgrep. Alle mindreårige og mennesker med utviklingshemming i norsk idrett skal ha den samme ordningen og den samme beskyttelsen uavhengig av hvilken idrett de driver eller hvilket idrettslag de er tilsluttet.
Norges idrettsforbund anbefaler idrettslag til å hente inn ny politiattest minst hvert tredje år, eller i forbindelse hvor treneren får en ny rolle i idrettslaget.
Søknadsprosedyre
Den som plikter å fremlegge en politiattest til idrettslaget, skal selv sende søknaden til politiet. Dette kan gjøres elektronisk eller per alminnelig post. Før vedkommende kan søke om en politiattest må han/hun få en bekreftelse fra idrettslaget på at det foreligger et behov for en politiattest. Dette skjemaet, som kan lastes ned nedenfor, skal vedlegges søknaden.
Steg for steg:
For politiattestansvarlig
– Idrettslaget må avgjøre hvilke funksjoner/oppgaver som krever politiattest.
– Idrettslaget må lage en oversikt over alle personer som er omfattet av ordningen.
– Politiattestansvarlig skal fylle ut følgende skjema, og sende dette til de personene som skal fremvise attest sammen med lenken til denne nettsiden som beskriver formålet bak ordningen og søknadsprosessen.
Politiattestansvarlig skal lage et godt system for registrering og oppfølging av ordningen. Som et minstekrav for oppfølging av ordningen skal politiattestansvarlig lagre opplysninger om:
– Hvem som har blitt avkrevd politiattest med kontaktinformasjon, for hvilke oppgaver/funksjoner, og dato for når dette ble avkrevd
– Dato for fremvisning
For søker av politiattest
– Det er enkelt å søke politiattest på nett
– Personer under 18 år kan ikke søke elektronisk, og må sende søknaden per post, enten på bokmål eller nynorsk. Søknaden sendes til: Politiets enhet for vandelskontroll og politiattester, Postboks 113, 9951 Vardø
For mer informasjon eller bistand knyttet til ordningen
Ved generelle spørsmål om ordningen, kontakt idrettskretsen i eget fylke.
Ved spørsmål knyttet til spesifikke saker, kontakt Per Tøien eller Håvard Øvregård i Norges idrettsforbund på telefon 21 02 90 00.
Styret
Styre
Leder: Johan Sjøberg
Nestleder/kasserer: Gry E. Høgberg
Medlem/kasserer: Cathrine De Geer
Medlem: Sarah Bourne Holtet
Varamedlem: Margrethe Haar
Varamedlem: Eirik Skadsdammen
Kontrollutvalg
Leder: Erik Nilssen
Medlem: Anne Haug
Varamedlem: Martin Norstrøm
Valgkomité
Leder: Jannicke S. Mykkestue
Medlem: Martin Skogrand
Varamedlem: Lisa Noer
Eiendommer
Skihytta på Tjernsli
KIL eier skihytta på Skihytta på Tjernsli. KIL overtok eierforholdet til hytta mot å betale en årlig avgift for grunnen hytta står på. Uthuset som står der forbeholdes grunneier, men Kongsvinger IL har ansvar for å vedlikeholde det.
1. Kongsvinger IL betaler årlig bygslingsavgift. Avgiften indeksreguleres.
2. Kongsvinger IL betaler innbo- og brannforsikring for hytta. Avtalen er tinglyst.
3. Hovedlaget gir etter søknad KIL Ski tilskudd for hver søndag Skihytta er åpen i vinterhalvåret.
4. KIL Ski tar seg av vedlikeholdet av Skihytta.
Drift av klubbhus Gjemselund
KIL leier klubblokalene gratis av Kongsvinger kommune. KIL har ansvar for innvendig vedlikehold, oppvarming og renhold. Leieavtalen er tinglyst og utløper 2043.
Hvert idrettslag tilknyttet Kongsvinger il disponerer et sett nøkler til klubblokalene.
Bruk av Peisestue og kjøkken i klubblokalet
For lagene tilsluttet KIL er det gratis å benytte felleslokalene i klubblokalet på dagtid og kveldstid/helger.
Lagene logger inn bruken i Google-kalenderen for «Peisestua». Lokalene i klubbhuset leies ikke ut til andre brukere.
Lagets farger
Alle utøvere som representerer klubben i konkurranser skal bruke drakter / utstyr som er merket med klubbens logo. Bruk av logoen er regulert i egne retningslinjer.
Hovedfargene i ordinære drakter som benyttes av klubbens idrettslag skal være rød og hvit. Styret i hovedlaget kan gi dispensasjon fra dette etter skriftlig søknad.
Hvert enkelt idrettslag skal i sin organisasjonsplan ha nedfelt vedtekter for bruk av alternative drakter.
Draktene og eventuell reklame på dem skal være i tråd med regelverkene til NIF og de respektive særforbund.
Alle som deltar i konkurranse eller trening med noen av klubbens lag skal vise respekt for klubbens drakt og dens logo.
Logo
KIL-logoen i SVG-format for nedlasting.
For andre format – ta kontakt med johan_sjoeberg@hotmail.com
Idrettslagets formål
Idrettslagets formål
Kongsvinger Idrettslag (heretter kalt KIL) skal være en åpen og demokratisk organisasjon hvor formålet er å drive idrett organisert i Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (heretter kalt NIF) KIL er organisert som et selveiende og frittstående idrettslag med utelukkende personlige medlemmer. Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. Alle idrettslige aktiviteter skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet. Kongsvinger Idrettslag forholder seg til regler og retningslinjer utarbeidet av NIF og særforbund underlagt NIF.
Verdigrunnlag
Verdigrunnlaget handler om hvordan vi ønsker å fremstå som klubb og hvordan dette skal prege all vår atferd. Dette handler om hvordan vi vil at våre felles leveregler skal være. Verdigrunnlaget er viktig fordi det skaper stabilitet, det gir krefter og retning for fremtidig handling, det skaper identitet og gir grunnlag for kommunikasjon og handling. KIL Allianse vil sette i gang en prosess for å utarbeide et verdigrunnlag som alle lagene i alliansen kan slutte opp om og synliggjøre i sin daglige virksomhet.
Virksomhetsidé
KIL Allianse har som overordnet organ for lagene definert følgende virksomhetside; «Kongsvinger IL Allianse er en felles organisasjon for 7 idrettslag i Kongsvinger kommune. KIL Allianse skal ivareta lagenes felles identitet gjennom å bygge og beskytte merkevaren KIL. KIL Allianse skal bidra til at lagene oppnår målene for sin idrettslige virksomhet gjennom å levere og formidle kurs og veiledningstjenester innen klubbutvikling både administrativt og sportslig.»
Dette er klubbens langsiktige/strategiske plan for sin virksomhet. Den skal inneholde en beskrivelse av visjon, verdigrunnlag, virksomhetside, hovedmål, virkemidler og handlingsplan. Planen definerer hvilke strategier som skal benyttes for å nå målene. En virksomhetsplan har et tidsperspektiv på 2-4 år. Planen skal utarbeides med et bredt engasjement av klubbens medlemmer og tillitsvalgte for å få en felles forståelse og et eierskap til hvilken vei klubben skal utvikles. Planen skal svare på:
1. Hvorfor klubben vår er til, dvs vår virksomhetside
2. Hvilke aktiviteter klubben skal drive med
3. Hva som er klubbens verdier – vår identitet
4. Hva som er klubbens felles drivkraft – vår visjon for virksomheten
5. Hvilke mål klubben skal oppnå
6. Hvordan klubben skal jobbe for å nå målene
Med bakgrunn i visjon, verdigrunnlag og virksomhetside skal det prioriteres hvilke fokusområder KIL allianse skal ha i planperioden med definerte mål og virkemidler for å nå målene. Dett skal til slutt ende opp i en handlingsplan.
Kongsvinger idrettslags historie
Kongsvinger idrettslags historie begynner med stiftelsen av Kongsvinger og Omegns Skiløberforening 31. januar 1892. Skiløberforeningen eksisterte fram til 15. desember 1923, da den gikk sammen med Kongsvinger Idrætsforening. (Kongsvinger Idrætsforening ble stiftet 24. april 1918.)
I 1925 ble Arbeideridrettslaget Fram stiftet. Ved idrettsforliket i 1940, fulgte idrettslagene i Kongsvinger sine forbund, og 3. november 1940 gikk Fram og KIF sammen til et lag som tok navnet Kongsvinger Idrettslag. I 1919 kjøpte laget skihytta på Tjernsli, årlig bygslings avgift for tomta ble satt til kr. 24. Leien er indeksregulert og det er god kommunikasjon med grunneier.
KIL Ski får årlig tilskudd for å drifte skihytta. KIL betaler bygslingsavgift og forsikring. Vi ser på dette som et tilskudd til folkehelsa i Kongsvinger.
Den første idrettsbanen lå på Rasta, men i 1925 ble det vedtatt å bygge ny bane på Winsnesløkka som deretter ble brukt.
Gjemselund stadion tatt i bruk 14. juni 1953. Kongsvinger kommune overtok anlegget i 1964. Etter større krav til økonomisk uavhengighet i gruppene ble Kongsvinger IL omorganisert til et allianseidrettslag i 1992. Det betyr at lagene er organisert som selvstendige økonomisk sett uavhengige sær-idrettslag, samtidig som de fortsatt hører inn under Allianseidrettslaget og må rapportere til dette.
Styret
Aktuelt
Kontakt
Brugata 47 B,
2212 Kongsvinger